Show Sidebar Inloggen

Anne in het Anne Frank Huis

image 4

Van een van onze begeleiders bij uitjes, Hommo kregen we onderstaande hilarische beschrijving van Anne haar bezoek aan Amsterdam:

Hoi Lineke,

Ja alles is goed gegaan en de meiden hebben genoten. En ik ook. Heb enorm gelachen met ze. Eerst heb ik ze opgehaald van CS en ze in de taxi gestopt naar Anne Frank huis. Tussendoor nog een drankje met appeltaart. Daar werden we heel vriendelijk ontvangen, mochten zo doorlopen zonder in de rij te zijn, ik hoefde niet eens entree te betalen. Vervolgens kregen we een hele uitgebreide en interessante uitleg in een aparte ruimte van een medewerker. Het museum maakte indruk op de meiden. En de werkelijk fantastische medewerking en begeleiding van de medewerkers maakte daarnaast ook indruk. Ik heb ze na afloop gemaild en vriendelijk bedankt. Het is echt een aanrader om naar Anne Frank huis te gaan en van te voren contact te maken met het museumsecretariaat. De lunch hebben we nog in het museum gedaan. Het was voor Anne wel zwaar om alle trappen te nemen. Maar we hadden alle tijd en konden rustig aan doen. Ik had van de medewerker een krukje meegekregen waar Anne af en toe op kon rusten.
Vervolgens naar Madame Tussaud. Dat was meer lachen en heel ontspannen. Na een lekker drankje op de Dam wilden de meiden gaan winkelen. Daarna wilden ze graag nog een hapje eten. Mijn taak zat erop. Ik merkte dat ze graag samen wilden winkelen en ze vroeg ook of ze nog uit eten mochten als ik er niet meer bij was. Heb gezegd dat dit mocht maar ze hebben er geen gebruik meer van gemaakt, ze hebben alle tijd gebruikt voor het winkelen. Om 5 uur heb ik in de Kalverstraat afscheid van ze genomen. Maar eerst had ik even contact gehad met haar moeder om te overleggen dat het ok was dat de meiden op eigen houtje nog gingen winkelen. Ze zijn immers nog minderjarig. Dat was prima met als voorwaarde dat ze om uiterlijk 8 uur de trein namen. Dat hebben ze gedaan, Anne appte mij nog dat ze ging instorten in de trein. Gisteren hebben we ook nog even contact gehad. Ze was erg moe maar daar had ze zich op ingesteld.
Het was weer een erg fijne dag!
De foto’s hieronder spreken voor zich.
Met name de foto met Obama vind ik hilarisch.

Vriendelijke groet,
Hommo

image 2

image 3

image

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *