Show Sidebar Inloggen

Stichting FOK is verhuisd naar www.hartvoorcf.nlVanaf vandaag, 11-11-17 heten we Hart voor CF

en kun je ons vinden op www.hartvoorcf.nl

 

 

Kort overzicht historie FOK.

Op initiatief van Ouders van kinderen met CF en Dkt. Han van der Laag uit het WKZ in 1975 gestart als Stichting Fibrosekinderen Op Kamp. FOK. (na in 1974 een proef vakantie in tenten in Makkum te hebben gedaan) Van 1975 tot en met 2005(31 jaar!)zijn er  vakantiekampen georganiseerd doo
r het hele land, jaarlijks in de week dat alle scholen dicht zijn. Begin 1 kamp. Later tot wel 4 leeftijd groepen in diezelfde week.

Totaal ca. 105 groepen en in al die jaren zijn zo naar schatting 1900 mooie weken kinderen gerealiseerd. ! Daarbij was er begeleiding door artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en spelleiders.

Veel plaatsten zijn bezocht:  Makkum, IJmuiden, Wolvega, Leusden, Lemele, Oldebroek, Uddel, Ossendrecht, Stevensbeek, ’s Gravenland, Witmarsum, Overasselt, Groesbeek, Oisterwijk, Loon op Zand, Vught, Schoorl, Valkenburg, Orvelte, Epe, Kring van Dorth, Twello, Hilversum, Den Dolder, Ommen, Baarn, Boxmeer, Biezenmortel.

Na 2005 is vanwege het segregatie beleid de doelstelling aangepast: leuke dingen regelen voor kinderen/jong volwassenen. Jaarlijks worden er sindsdein ca. 25 wensen of activiteiten gerealiseerd.

2009 Naam gewijzigd naar stichting FibrOseKinderen(nog steeds FOK)

2017 nieuwe naam, die beter past bij de huidige activiteiten: Hart voor CF. Nieuw Logo.  Met ‘oude’ FOK Kleuren, blauw en geel.

Logo achtergrondinformatie:

In dit nieuwe logo krijgen de kleuren echter betekenis: 

Blauw staat voor de lucht, voor vrijheid. Geel staat voor vrolijk.  

vrolijk, want dat is wat Hart voor CF biedt. Het logo geeft zo een positief gevoel, wat een duidelijke boodschap is naar sponsors toe: door Hart voor CF te steunen steun je een positief doel, en je wordt er zelf ook blij van!Het blauw van de letters is ook letterlijk een abstrahering van een blauwe lucht, waarin de ballon vrijelijk zweeft. De ballon is ook een beetje een zonnetje. Het logo geeft zo de indruk van een mooie dag, één van de dingen die Hart voor CF kan bieden. De ballon staat voor geven, en verwijst naar ballonnen die vaak in het ziekenhuis worden gegeven. Het hart verwijst naar ditzelfde soort ballonnen, de liefde waarmee zo’n ballon gegeven wordt en natuurlijk de naam van de stichting: Hart voor CF. De ballon oogt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *